Van klacht naar oplossing

Stap 1: Het intakegesprek.
Voordat we met de behandeling van uw klachten beginnen, is het belangrijk dat ik een zo volledig mogelijk beeld krijg van uw klachten. Daarom vindt er tijdens de intake een vraaggesprek (ofwel anamnese) plaats en een onderzoek. Na het gesprek krijgt u vaak nog wat vragenlijsten mee. Op basis van die informatie formuleer ik, samen met u, een behandelplan. Dat plan wordt opgesteld volgens vaste richtlijnen, maar is uiteindelijk maatwerk. Elke klacht, mens en lichaam is immers verschillend.

Kunt u niet zelf naar de praktijk komen, dan is het mogelijk dat ik bij u langs kom.

Stap 2: de behandeling.
Een belangrijk onderdeel van de behandeling is vaak oefentherapie. Bij deze vorm van therapie gaat het erom dat u zich ervan bewust wordt op welke manier u het beste kunt bewegen. Ook is er aandacht voor uw houding en verbetering van uw evenwicht. Als onderdeel van deze therapie doet u zelf oefeningen thuis, die u helpen uw gewrichten beter te bewegen en uw spierkracht te vergroten. Dit is erg belangrijk in het herwinnen van het vertrouwen in uw lichaam! Voor oefeningen thuis kan er gebruik gemaakt worden van Physitrack, Via dit systeem kunt u video’s van de voor u geselecteerde oefeningen zien. Afhankelijk van uw behandelplan kunnen we ook stilstaan bij ademhalingstechnieken of ontspanningsoefeningen. Eventueel maak ik als aanvulling gebruik van massage of elektrische apparaten om pijnstilling en genezing te stimuleren.

Stap 3: voorkomen
U wilt natuurlijk niet dat uw klachten terugkomen of verergeren. Daarom krijgt u ook preventief advies en voorlichting. Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord te bewegen. Zo wordt u zich ervan bewust welk gedrag goed is en welk gedrag problemen veroorzaakt. Het doel is dat u weer zo zelfstandig mogelijk wordt.