Medical taping

Uw klachten

U heeft last van spier- of gewrichtsklachten. Bijvoorbeeld een peesontsteking, zweepslag, pijn aan uw scheenbeen of pijnlijke kniebanden. Hierbij kan medical taping veel verlichting bieden.Medical tape is de opvolger van de klassieke witte tape. Het is de gekleurde tape die in de sportwereld al veelvuldig met succes wordt toegepast.

Spieractivatie

Medical tape is de opvolger van de klassieke witte tape. Met de witte tape werd een gewricht of spier geïmmobiliseerd, waardoor de beweging werd beperkt. Tegenwoordig weten we dat voor een goed herstel spieractiviteit juist essentieel is. De gekleurde tape wordt nu al regelmatig gebruikt bij topsporters, maar iedereen kan er baat bij hebben!

De elastische gekleurde tape ondersteunt de spierfunctie namelijk, zonder dat het de beweging beperkt. De gebruikte tape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. De tape tilt de huid als het ware op waardoor er meer ruimte net onder de huid ontstaat. De liftende werking van de tape geeft een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer herstelt. Ook neemt de druk op pijnreceptoren af, waardoor u onmiddellijk minder pijn ervaart. Dat maakt het werken aan versterking van uw spieren en gewrichten een stuk prettiger!